Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης «κρυφού σχεδίου που οδηγεί τη χώρα δεκαετίες πίσω» έκανε χθες λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία που απηύθυνε στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «ούτε εντολή ούτε εξουσιοδότηση ούτε νομιμοποίηση» προκειμένου να προχωρήσει σε ένα πιθανό, κρυφό «σχέδιο Β΄», διά του οποίου θα ετίθετο, πρακτικά, σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Παρότι στη χθεσινή συνεδρίαση θέμα συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ΄, ο κ. Βενιζέλος έκανε μια τοποθέτηση γενικού περιεχομένου.

Διερωτήθηκε «τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο» τους τελευταίους τρεις μήνες και επισήμανε ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, από τη διαπραγμάτευση, την ασφάλεια και τη μεταναστευτική πολιτική έως την εξωτερική πολιτική και τους θεσμούς, περιλαμβανομένης της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την κατηγορία περί χρήσης διπλής γλώσσας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι «έχουμε και διαπραγμάτευση στην οικονομία για έντιμο συμβιβασμό, αλλά και ρητορική προετοιμασία της ρήξης με ψήφιση νομοσχεδίων και άλλες πρωτοβουλίες που δυσκολεύουν μια γρήγορη και καλή συμφωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφήνει τις προθεσμίες για συμφωνία να παρέρχονται (με επόμενη το Eurogroup της 24ης Απριλίου), δίνοντας την εντύπωση ότι κερδίζει χρόνο, ενώ «χάνουμε χρόνο ως έθνος και τρώμε τις σάρκες μας σε βάρος της οικονομίας». Επίσης, άφησε αιχμές και για την ανυπαρξία επενδυτικής πολιτικής, κάνοντας λόγο για «επαναφορά του πιο σκληρού και ακραίου κρατισμού». Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις χθεσινές «παράλληλες διαδηλώσεις» για την επένδυση στις Σκουριές. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση με την τακτική της δημιουργεί ένα –υπό κατάρρευση– σύστημα «που θα βασίζεται στην υπερφορολόγηση και στον αποδεκατισμό της μεσαίας τάξης, στην οποία θεωρείται ότι ανήκει όποιος έχει εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο όριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή