Η… ώρα Κωνσταντοπούλου και ο καφές του Γ. Κουτσούκου

Η… ώρα Κωνσταντοπούλου και ο καφές του Γ. Κουτσούκου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επίκληση άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις με παρόντες στην ολομέλεια λιγότερους από 75 βουλευτές, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι στα έδρανα βρίσκονταν μόλις 57, όχι μόνο αιτιολόγησε πενηντάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης –άρχισε στις 10.50, ενώ ήταν αρχικώς προγραμματισθείσα για τις 10 π.μ.–, αλλά και επέτυχε 10λεπτη περαιτέρω διακοπή.

Οπως ήταν φυσικό, η επιλογή αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίας από τον χώρο της αντιπολίτευσης. Για «βάναυση παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής» μίλησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. «Πουθενά δεν ορίζεται ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση εάν στην αίθουσα δεν βρίσκεται το 1/4 των βουλευτών. Εν πάση περιπτώσει, αν θέλατε να κάνετε αυτό το σόου, γιατί δεν το κάνατε στις 10 π.μ.;» Αμέσως μετά, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Κουτσούκος έλεγε απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου: «Είστε πρόεδρος του σώματος, δεν είστε πρόεδρος μονομελούς οργάνου και κανενός αυταρχικού καθεστώτος».

Εμφανώς ενοχλημένη, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Κουτσούκος την είχε ρωτήσει μακριά από τα μικρόφωνα εάν είχε ώρα για να πιει ένα καφεδάκι, έως την ώρα που θα έπρεπε να μιλήσει.

«Πήρα άδεια να πιω καφέ. Τι να κάνω; Δεν θα το ξανακάνω, δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης», απάντησε ο κ. Κουτσούκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή