Θύτες, θύματα και η Zωή Κωνσταντοπούλου

Θύτες, θύματα και η Zωή Κωνσταντοπούλου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το σοβαρότερο ολίσθημα της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε πολιτικό επίπεδο κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας της στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, σχολιάζεται η επιλογή της ουσιαστικά να συσχετίσει την πρόσφατη εισβολή στο προαύλιο της Βουλής διαδηλωτών υπέρ του αιτήματος για αποφυλάκιση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, με την παρουσία συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας το πρωί της Πέμπτης στο Περιστύλιο και την εκ μέρους τους διανομή έγγραφου ψηφίσματος στους εισερχομένους, ως διαμαρτυρία για την  διάταξη που στέλνει τον Ξηρό σε «κατ’ οίκον έκτιση ποινής».

«Σε σχέση με το δικαίωμα εκείνων που διαδηλώνουν στα σκαλιά του περιστυλίου: Σήμερα διαδήλωσαν και ειδικότερα μοίρασαν υλικό δέκα άνθρωποι, η κ. Δέσποινα Ανδρουλιδάκη, η κ. Αλεξία Μπακογιάννη, η κ. Ειρήνη Μομφεράτου, ο κ. Γιώργος Μομφεράτος, η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο κ. Νικόλαος Περατικός, ο κ. Μιχαήλ Περατικός, η κ. Μαρίνα Αβρανοπούλου, ο κ. Δημήτριος Βρανόπουλος και ο κ. Στέλιος Κίλιας. Ασκησαν και αυτοί ένα συνταγματικό δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε την έκκληση της μητέρας Αξαρλιάν κατά την είσοδό της στη Βουλή:

Στις εντονότατες διαμαρτυρίες που καταγράφηκαν, «ότι δεν μπορεί να εξισώνονται τα θύματα της τρομοκρατίας ή οι οικογένειές τους με τον οποιονδήποτε μπορεί να διαδηλώνει ή να μην διαδηλώνει αυτές τις τελευταίες ημέρες στα περιστύλια της Βουλής», η κα Κωνσταντοπούλου επέλεξε να εμμείνει στη θέση της, αν και φραστικά επιχείρησε να αντικρούσει το περί «εξίσωσης» επιχείρημα. Μάλιστα, άνοιξε τη βεντάλια της θεματολογίας, εισάγοντας και την παράμετρο της «κρατικής εγκληματικότητας», ενώ μίλησε για «συγκρίσεις» θυμάτων, ενώ το ζήτημα που ετέθη εξ αρχής αφορούσε την αντιδιαστολή ανάμεσα σε υποστηρικτές θυτών, και σε συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας.

«Δεν εξίσωσε το Προεδρείο κανέναν» είπε, για να προσθέσει: «Εκείνο το οποίο έχω να σας πω είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά θύματα, εκατομμύρια θύματα διαφόρων εγκλημάτων. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή και σε αυτό εδώ το Βήμα να προβούμε σε ένα διαγωνισμό τού ποιο θύμα αξίζει περισσότερο σεβασμό. Όλα τα θύματα εγκληματικών ενεργειών αξίζουν σεβασμό. Επίσης, όλα τα θύματα κρατικών εγκλημάτων αξίζουν σεβασμού και αποκατάστασης. Νομίζω ότι θα ήταν φθηνό και μη προσήκον να βάλουμε στη ζυγαριά εγκληματικές πράξεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή