ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: «Μία αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στο ναζισμό»

r-doyroy-mia-apotychia-mas-tha-anoixei-to-dromo-sto-nazismo-2078820

«Ο στρατός της Δημοκρατίας σήμερα αριθμεί περισσότερους στρατιώτες, ωστόσο, μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους και του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή» προειδοποίησε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε διάλεξη της με τίτλο "The Dawn of another Attica" ( για την αυγή μιας άλλης Αττικής – εμπνευσμένος από το γνωστό ποίημα του Π.Σέλεϊ "Hellas").

«Kαθήκον μας είναι να δράσουμε με αξιόπιστο και συνεπή τρόπο, προκειμένου να κάνουμε την Αυγή μίας άλλης Αττικής απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη», υπογράμμισε.
Εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία της την θέση του δήμαρχου Ν.Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο "Να μιλήσουμε για τα βασικά για τα οποία ήλθαμε εδώ να κάνουμε, να μιλήσουμε με αποφασιστικό τρόπο, και μετά να οργανώσουμε τους πολίτες έτσι ώστε να δράσουν ανάλογα στο πλαίσιο αυτό. Αυτό είναι η αλλαγή υποδείγματος εξουσίας" και διαβεβαίωσε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει την βούληση να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των πολιτικών παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της.

Από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τη διοίκηση, διευκρίνισε η περιφερειάρχης «ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματός μας, να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, σε τρία επίπεδα: πρώτον, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, δεύτερον, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπου οι αγορές δεν θα υπαγορεύουν τη θέλησή τους στην κυβέρνηση. Και τρίτον, να προχωρήσουμε στην αλλαγή του υποδείγματος εξουσίας, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της πολιτικής.

Μιλώντας για την Αττική, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική για «την ιστορική της παράδοση», η κ Δούρου τόνισε ότι δεν αποτελεί σύμπτωση η συχνή αναφορά κλασικών συγγραφέων ( Λ. Βύρων, Π. Σέλει) στη σημασία και τον ρόλο της κατά την επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Αττική, πρόσθεσε, είχε και συνεχίζει να παίζει ρόλο – κλειδί για την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη της Ελλάδας. Σήμερα βεβαίως δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ενάντια σε κάποιον εξωτερικό εχθρό, αλλά αγωνίζεται κατά των σοβαρών συνεπειών της κρίσης.

Για αυτό, και η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι μια Αρχή του λαού, από το λαό, για το λαό. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς την υποστήριξη του λαού, είναι αδύνατο να αλλάξουν τα πράγματα. Η αλλαγή και η ανανέωση είναι σημαντικά λόγω των σημερινών συνθηκών και των πιεστικών αναγκών των πολιτών της Περιφέρειάς μας. "είπε χαρακτηριστικά.