Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωράκη – Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωράκη – Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, παρουσία και του ίδιου του Επιτρόπου για τα θέματα Μετανάστευσης, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οξυμένης κατάστασης με τα κύματα των μεταναστών.

Επίσης, στη συζήτηση των δυο ανδρών συμφωνήθηκε ότι αυτό που προέχει είναι η διάσωση και η φροντίδα των προσφύγων, παράλληλα, όμως, θα πρέπει να πιεστούν οι χώρες που περιβάλλουν την Ευρώπη να συγκρατήσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ.Αβραμόπουλο για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μυτιλήνη και επεσήμανε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ευρώπη έχει πολλά να κάνει, ώστε οι χώρες στα σύνορα της ΕΕ να μη γίνουν «αποθήκες ανθρώπων» και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, μάς καλεί να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες.

Ο Επιτροπός Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπολος, την Παρασκευή, θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή