Οι ευθύνες θα αναζητηθούν, τονίζει η Ν.Δ.

Οι ευθύνες θα αναζητηθούν, τονίζει η Ν.Δ.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες, κεντρικά στην κυβέρνηση αλλά και στις διοικήσεις του Δημοσίου που «οφείλουν να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού», εμφανίζεται έτοιμη να αναζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου. Η Ν.Δ. αντέδρασε τόσο για το τυπικό της ΠΝΠ, που στηλίτευε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και απέρριπτε μετεκλογικά η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ως προς την ουσία της ρύθμισης.

«Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη ΠΝΠ σε λιγότερο από 100 ημέρες!», επεσήμανε η Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι «προειδοποιούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τις διοικήσεις των Ταμείων να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού… Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν». Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυρ. Μητσοτάκης ανέδειξε την αμφίβολη συνταγματικότητα της διάταξης, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση βάζει χέρι στα αποθεματικά περιφερειών και δήμων παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 102 του Συντάγματος περί οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Οι ραγδαίες και εν πολλοίς απρόβλεπτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θέτουν την ηγεσία της Ν.Δ. σε επιφυλακή και σε διάθεση μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ειδικά στο κοινωνικό πεδίο όπου η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην έντονη ιδεολογικοποίηση της αντιπαράθεσης για το μεταναστευτικό. Οι ίδιες εξελίξεις ρίχνουν τη σκιά τους και στις ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Σειρά στελεχών της «νέας γενιάς» της Ν.Δ. συναντήθηκε, εκ νέου, στη Θεσσαλονίκη με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή συνεδρίου, ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας μπήκε, εμμέσως πλην σαφώς, στην κούρσα, σημειώνοντας (99,5) ότι «δεν είναι στόχος μου αυτή τη στιγμή η αρχηγία της Ν.Δ., απόλυτη προτεραιότητά μου η περιφέρεια». Ο κ. Τζιτζικώστας προσέθεσε ότι το πρόβλημα στην παράταξη δεν περιορίζεται στην ηγεσία μόνον και ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή