Η κατ’ οίκον κράτηση του Σ. Ξηρού στο επίκεντρο της συνάντησης Παππά – Πιρς

Η κατ’ οίκον κράτηση του Σ. Ξηρού στο επίκεντρο της συνάντησης Παππά – Πιρς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της κατ οίκον κράτησης του Σάββα Ξηρού σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για τις φυλακές, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα  Ντέϊβιντ Πιρς, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού  Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους. Ο κ. Πιρς εξέφρασε και πάλι την ενόχλησή του για τις προβλέψεις του νόμου, σημείωσε ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες η τρομοκρατία και η ανάγκη αντιμετώπισής της παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ και διαχώρισε την τρομοκρατία των Τζιχαντιστών από την «κλασική» τρομοκρατία διαφόρων οργανώσεων. Η θέση που έχουν οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει αλλάξει σημείωσε η ίδια πηγή, ενώ από ελληνικής πλευράς τονίστηκε η πλήρης αντίθεση της κυβέρνησης σε οποιασδήποτε μορφής τρομοκρατία.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Πιρς για το θέμα την Δευτέρα:

Οι  ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί ορθή την ψήφιση του νόμου χωρίς εξαιρέσεις και διαβεβαιώνουν ότι  δεν υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή του , ώστε να μην δοθεί η  εντύπωση ότι αναδιπλώνεται εξαιτίας των αμερικανικών πιέσεων, κάτι που θα επιβεβαιωθεί στην συνέχεια.

Δείτε τις δηλώσεις Κοτζιά-Κέρι για το θεμα μετά την συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον:

Σχετικά με πιθανές επιπτώσεις στην στάση των ΗΠΑ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής  κυβέρνησης  με τους θεσμικούς εταίρους για την οικονομία , κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι δεν έχει διαπιστωθεί στην πράξη καμία αλλαγή, ούτε έχει γίνει αντιληπτό στην Αθήνα, οποιαδήποτε αλλαγή στάσης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Κατά τα άλλα , στην ελληνική κυβέρνηση εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν θα κλονιστούν , δεδομένου όπως ανέφεραν ότι « η κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και η οικονομική κρίση στην Ευρώπη επιβάλλει την στενή συνεργασία Ελλάδας –ΗΠΑ που δεν μπορεί, παρά να ενισχυθεί στην πορεία   και όχι να αποδυναμωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή