«Ποτάμι»: Η κυβέρνηση απειλεί τους εταίρους μας ή τον ελληνικό λαό;

«Ποτάμι»: Η κυβέρνηση απειλεί τους εταίρους μας ή τον ελληνικό λαό;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ικανή να κυβερνήσει, να το πει και θα βρεθεί λύση. Ας πάψει, όμως, να απειλεί. Γιατί τον μόνο που πλήττουν οι απειλές της είναι την οικονομία και δυστυχώς, από ό,τι δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία, και τον τουρισμό».

Με αυτόν τον τρόπο υποδέχθηκε το «Ποτάμι» τα νέα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος που ακούγονταν χθες από κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι τις έμμεσες αυτές απειλές τις διακινούσαν ακόμη και συνεργάτες του κ. Τσίπρα που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες. «Είναι απορίας άξιον να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την εικόνα αναξιοπρέπειας που μεταδίδει, όταν την ώρα που ζητεί βοήθεια από τους εταίρους, τους απειλεί να τους συμπαρασύρει μαζί της στην αυτοκτονία της» έλεγαν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη. Παράλληλα και ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του, αναρωτήθηκε σκωπτικά αν η κυβέρνηση «απειλεί τους εταίρους ή τον ελληνικό λαό», υπενθυμίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός, που ψήφισε μόλις τον προηγούμενο Ιανουάριο, κάλεσε τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό να επιδείξουν «επιτέλους λίγη υπευθυνότητα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της να καταφύγει στον λεγόμενο εσωτερικό δανεισμό. «Είναι ψέμα ότι τα χρήματα αυτά απλώς μεταφέρονται από έναν φορέα σε άλλον. Πηγαίνουν για την κάλυψη υποχρεώσεων της κεντρικής κυβέρνησης και είναι αμφίβολο αν θα βρίσκονται στη διάθεση των φορέων τη στιγμή που θα τα χρειαστούν. Παίρνουν χρήματα, ακόμη και από τα… νοσούντα νοσοκομεία, ενώ καταπατώντας τις υποσχέσεις τους βάζουν χέρι ακόμη και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και κατήγγειλε την κυβέρνηση, για έλλειμμα σχεδίου, προχειρότητα και ατολμία.

Με τον Φερχόφσταντ

Μια ακόμη συνάντηση με τον Γκι Φερχόφσταντ θα έχει σήμερα ο κ. Θεοδωράκης, ενώ από κοινού με τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων της Ευρωβουλής, που βρίσκεται στη χώρα μας, θα μιλήσουν σε εκδήλωση με θέμα την ανεργία των νέων, στις 7.30 το απόγευμα, στο Altera Pars του Κεραμεικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή