Πολιτική συζήτηση στην Κ.Ο. ζητεί ο Παν. Λαφαζάνης

Πολιτική συζήτηση στην Κ.Ο. ζητεί ο Παν. Λαφαζάνης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση χαμηλής έντασης, απόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά με αιχμές για τη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου, τη συνεργασία βουλευτών-υπουργών και την προεργασία πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές διαφόρων τάσεων εξέφρασαν τον προβληματισμό ή και την αντίθεσή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησαν, επιτακτικά, με εκφραστή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να γίνει πολιτική συζήτηση. Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την ατζέντα της συζήτησης στην Κ.Ο., επισημαίνοντας την ανάγκη να συζητηθούν τα ουσιώδη και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν και το κόμμα και την κυβέρνηση. Μετά τις αντιδράσεις, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού. Επίσης, βουλευτές ζήτησαν καλύτερη προεργασία, τεχνική και πολιτική, όχι μόνον στις επιτροπές της Βουλής, αλλά και στη συνεργασία τους με τους υπουργούς.

Πάντως, το ενδιαφέρον των βουλευτών ήταν στραμμένο στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, ενώ θέμα δημοψηφίσματος έθεσε εκ νέου ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Σε δήλωσή του στο BHMA Fm, o Κ. Χρυσόγονος είπε ότι «το δημοψήφισμα είναι ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ένας έντιμος συμβιβασμός. Ωστόσο, σημείωσε, «αν πάμε σε αδιέξοδο, χρειάζεται αναβάθμιση στη λαϊκή εντολή, πιθανότατα με τη μορφή δημοψηφίσματος και θα δούμε πώς ακριβώς και πότε. Με ερώτημα προφανώς αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το περιεχόμενο αυτών που εκβιαστικά ζητούν οι δανειστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή