ΠΑΣΟΚ: Εγκλωβισμένη και αμήχανη η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Εγκλωβισμένη και αμήχανη η κυβέρνηση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις εγκλωβισμού της ελληνικής κυβέρνησης σε μια τακτική που δεν πρόκειται να βελτιώσει τη θέση της χώρας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, αλλά αντιθέτως θα περιορίσει περαιτέρω τη δυνατότητα ελιγμών, διακρίνουν στη Χαρ. Τρικούπη. Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων Δήμων, Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου πρακτικά εξάντλησε τη δυνατότητα εξεύρεσης ρευστότητας, άρα και τα –περιορισμένα– περιθώριά της να αντέξει για πολύ καιρό ακόμη στον δρόμο τον οποίο χάραξε η κυβέρνηση.

Ως μια ακόμη ένδειξη στρατηγικής αμηχανίας, θεωρούν την ανακίνηση των σεναρίων εκλογών ή δημοψηφίσματος. Και τούτο, διότι εκτιμούν ότι ακόμη και αυτές οι πιθανότητες δεν πρόκειται να μεταβάλουν τα δεδομένα υπέρ λύσης, η οποία θα βελτιώνει τη θέση της χώρας και, ως εκ τούτου, θα αποτελεί ελκυστικό ενδεχόμενο για τον κ. Τσίπρα. Θεωρούν, εν ολίγοις, ότι πιθανές εκλογές θα δημιουργούσαν ακόμη πιο ασφυκτικό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και θα δυσχέραιναν περαιτέρω ακόμη και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενδεχομένως θα αύξανε τα ποσοστά της.

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου προσθέτουν σε αυτές τις δυσκολίες το ασταθές ενδοκομματικό περιβάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως λένε, δεν περιορίζεται στις διάφορες τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά είναι εμφανές ακόμη και στο υπουργικό συμβούλιο. Η πολυγλωσσία, αλλά και η προώθηση νομοθετημάτων (όπως ο νόμος για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ) λειτουργούν, εντέλει, όπως λέγεται, υπονομευτικά ακόμη και για το είδος της διαπραγμάτευσης, το οποίο επέλεξε η κυβέρνηση. Στη Χαρ. Τρικούπη παρακολουθούν το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες, χθεσινές επαφές του κ. Τσίπρα με την κ. Αγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό. Ωστόσο, εκτιμούν ότι από τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup θα φανούν τα πραγματικά περιθώρια της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή