Παγερά «γεια» στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Παγερά «γεια» στη δίκη Τσοχατζόπουλου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βλέμμα παγερό, δηλωτικό προφανούς απαξίας, και μια ψυχρή χειραψία επιφύλαξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στον δικαζόμενο πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο κατά την έναρξη της χθεσινής δικαστικής διαδικασίας, όπου πολιτικά πρόσωπα είχαν κληθεί ως μάρτυρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος προσήλθε μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου, στο πλαίσιο της απόφασης του Δικαστηρίου να εξετασθούν ως μάρτυρες, υποδέχθηκε τον δικαζόμενο υπουργό με ένα βλέμμα παγωμένο, όταν εκείνος επιχείρησε να του απευθύνει τον λόγο προσερχόμενος με το «καλημέρα, πρόεδρε».

Ψυχρή αλλά όχι τόσο ήταν και η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στον οποίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος απευθύνθηκε με το «γεια, Βαγγέλη», ενώ ανάλογης υποδοχής ήταν και οι απαντήσεις της Βάσως Παπανδρέου.

Το Δικαστήριο, πάντως, δεν προχώρησε χθες σε εξέταση των Σημίτη, Βενιζέλου και όρισε ως ημέρα κατάθεσής τους τη 13η Μαΐου, ενώ για τις 20 του μήνα ορίστηκε η κατάθεση της πρώην υπουργού Βάσως Παπανδρέου και του Γιάννου Παπαντωνίου που χθες δεν προσήλθε γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό.

Η κλήτευση των κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων της εποχής εκείνης -αρχές του 2000- στη δίκη Τσοχατζόπουλου αποφασίστηκε από το δικαστήριο μετά τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της δίκης, ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ανάλογο αίτημα του δικαζόμενου υπουργού για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ δεν είχε τύχη.

Αν και υποβλήθηκε πολλές φορές, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με το σκεπτικό ότι αντικείμενο της δίκης αυτής δεν είναι η νομιμότητα ή μη των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά, αλλά οι μίζες και οι παράνομες πληρωμές που πήρε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο συνήγορός του όμως Γιάννης Παγορόπουλος δήλωσε χθες ότι οι κλητεύσεις των πολιτικών είναι απαραίτητες, τονίζοντας ότι «άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση». Αντίθετα, ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι «οι εν λόγω μάρτυρες δεν έχουν τίποτα να εισφέρουν στο δικαστήριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή