Νέα παρέμβαση Πιρς για τον Σάββα Ξηρό

Νέα παρέμβαση Πιρς για τον Σάββα Ξηρό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταθερή ενόχληση που επικρατεί στην αμερικανική διπλωματία για την υπόθεση Ξηρού αντικατοπτρίζει η απόφαση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, να δημοσιοποιήσει νέο μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στο οποίο αναφέρει ευθέως ότι «ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του».

Η κίνηση του κ. Πιρς ήρθε μετά την αναφορά που έκανε στο θέμα και στην επίμαχη διάταξη του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στο Star. Ο Αμερικανός πρέσβης κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα που του παρουσίασε o δημοσιογράφος των Financial Times.

Πάντως, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που αφορά στον Σάββα Ξηρό, υποστηρίζοντας ότι η γενικότερη φιλοσοφία του νομοσχεδίου Παρασκευόπουλου έχει ανθρωπιστική διάσταση και αφορά πρωτίστως την προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών. Παρά τη διαφοροποίηση της αμερικανικής στάσης που καταγράφηκε στις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα και του υπ. Οικονομικών κ. Λιου, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η διάσταση απόψεων για την υπόθεση Ξηρού δεν έχει πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ούτε και τη σύμπλευση των δύο χωρών στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την οικονομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή