«Ποτάμι»: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση

«Ποτάμι»: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλιμακώσει την κριτική που ασκεί τον τελευταίο καιρό στον Αλ. Τσίπρα φαίνεται να επιλέγει ως στρατηγική του ο Στ. Θεοδωράκης. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες έκρινε σκόπιμο να εκθέσει με δηλώσεις του τον πρωθυπουργό ακόμη και σε διεθνές ακροατήριο, ενώ χθες σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη μεγάλη ισπανική εφημερίδα La Vanguardia υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας απεδείχθη εντελώς απροετοίμαστος να αναλάβει την εξουσία και του απέδωσε την κεντρική ευθύνη για το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης με το οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα.

«Τίποτε από αυτά που κάνει δεν δείχνει ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο», είπε με προφανή απαξίωση για τον πρωθυπουργό ο κ. Θεοδωράκης και απέδωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη στο γεγονός ότι «όλους τους μήνες που πέρασε ζητώντας εκλογές, δεν προετοιμαζόταν για τη στιγμή που θα ερχόταν στην εξουσία».

«Με την πλάτη στον τοίχο»

Ως εντελώς λανθασμένη αποδόμησε και την τακτική της κυβέρνησης στην περιβόητη διαπραγμάτευση. «Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στην Ευρώπη με μια λίστα μεταρρυθμίσεων, όπως εμείς του προτείναμε, επέλεξε μια ατέρμονη πολιτική συζήτηση. Και τώρα, που βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, προτείνει μεν μεταρρυθμίσεις, αλλά φοβάμαι ότι ο Τσίπρας έχει πια χάσει την εμπιστοσύνη της Ε.Ε.». Σημειωτέον, δε, ότι καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του «έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα πολύ βλαπτική και στην Ελλάδα, καθώς οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται ως κακοί άνθρωποι και υπεύθυνοι για τα πάντα», και εξέφρασε την ελπίδα του έστω την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιήσει τον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθεί. «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συμπορευθεί με την Ευρώπη ή με τα παρωχημένα μυαλά της κυβέρνησής του. Δεν μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους δύο. Και ελπίζω να αποφασίσει να συμπορευθεί με την Ευρώπη και τη λογική, γιατί η άλλη οδός, η αντιευρωπαϊκή, την οποία κάποιοι από το κόμμα του προτείνουν, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας», είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Σε ερώτηση, τέλος, για το πώς κινείται η κυβέρνηση στους τομείς που δεν άπτονται της διαπραγμάτευσης, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα όλες τις νοσηρές επιλογές των παλιών κομμάτων, διορίζοντας με πλήρη αναξιοκρατία ημετέρους, ενώ επιπλέον κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει σταματήσει να κάνει συμφωνίες με τα ΜΜΕ, τα οποία τιμωρεί ή ανταμείβει αναλόγως με το πώς της φέρονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή