Στρατούλης: Συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια κατά της εισφοροδιαφυγής

Στρατούλης: Συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια κατά της εισφοροδιαφυγής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται η «δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά».

Τόνισε, επίσης, ότι συμφωνεί με την πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, «για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, να μην υπάρχει υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αλλά και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης». Στη συνέχεια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε έγκριση από την κυβέρνηση για εκατοντάδες νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2015. Περιμένουμε την επαναφορά 150 περίπου εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε το ΙΚΑ με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή