Ανυποχώρητη από τις «κόκκινες γραμμές» της η κυβέρνηση

Ανυποχώρητη από τις «κόκκινες γραμμές» της η κυβέρνηση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές» της δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απαντώντας στις δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για ανάγκη λήψης αποφάσεων με πολιτικό κόστος.

Μάλιστα, ο Ελληνας παράγοντας – που συμμετέχει στην σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης – υποστήριξε ότι πρόκειται για κακοήθεις δηλώσεις.

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, δεν θα παρουσιάσει ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζει, αλλά το τελικό νομοσχέδιο.

«Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν και για λόγους κοινωνικούς και οικονομικού ορθολογισμού», τόνισε ο ίδιος παράγοντας και πρόσθεσε ότι «θέλουμε αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Οχι για να παίξουμε τα οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια».

Αύριο, Πέμπτη, στο υπουργικό συμβούλιο θα εξεταστεί το προσχέδιο του νομοσχεδίου, χωρίς να είναι βέβαιο όμως ότι θα επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του.

Παράλληλα, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε ότι το κλίμα που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς από το Euroworking Group είναι θετικό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

Η συζήτηση στο Brussels Group (BG) ανέφερε ότι θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο. Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί όταν καταλήξει η κυβέρνηση στις διατάξεις του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Αθήνα επιδιώκει το ταχύτερο δυνατόν συμφωνία, ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας.

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο οδηγεί και στα δύο (συμφωνία και ρευστότητα). Μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα», επισήμανε.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, στο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί αν θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο η ρύθμιση ή όχι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή