ΚΚΕ: Κινδυνολογικά διλήμματα από ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Κινδυνολογικά διλήμματα από ΣΥΡΙΖΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει αναλάβει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της ΚΝΕ για τα ΤΕΙ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προβάλλει «τα ίδια κινδυνολογικά, κάλπικα διλήμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων», προκειμένου οι πολίτες να αποδεχθούν ότι στα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί «το πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων». Επισήμανε ότι η ρητορική περί «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» ως λύσης για να αποφευχθεί η χρεοκοπία είναι στη γραμμή «των αντιλαϊκών κατευθύνσεων που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.». Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις, την περικοπή «των λεγόμενων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ετοιμάζει νέες συγχωνεύσεις ασφαλιστικών οργανισμών, που θα συμπιέσουν προς τα κάτω τα δικαιώματα».

Ο γ.γ. υπογράμμισε πως με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά δεσμεύεται «ότι οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν πρόκειται να ανακτήσουν τις μεγάλες απώλειες που είχαν την περίοδο της κρίσης», αναφέροντας ως παράδειγμα την αναβολή εξαγγελιών όπως το ύψος του κατώτατου μισθού και την αύξηση του αφορολογήτου ορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή