Επίθεση κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά Βαλαβάνη

Επίθεση κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά Βαλαβάνη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή της κυβέρνησης, εν μέσω ασφυκτικής πίεσης να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, να δώσει και στους μεγαλοοφειλέτες τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους πυροδοτεί νέο κύκλο έντασης στη Βουλή: με την ευκαιρία της συζήτησης της ΠΝΠ, δεύτερης για τη σημερινή κυβέρνηση, μέσω της οποίας προωθείται η σχετική ρύθμιση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την εν λόγω διάταξη και αφήνουν να εννοηθεί ότι πιθανώς, μέσω αυτής, η κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση, πάντως, προσέλαβε και χαρακτηριστικά προσωπικής επίθεσης προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, καθώς επισήμανσή της ότι μαθαίνει τώρα τα φορολογικά «με τον δύσκολο τρόπο» προκάλεσε διαδοχικά σχόλια περί ανεπάρκειάς της για τη θέση την οποία κατέχει.

«Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ποιοι ωφελούνται από αυτή τη ρύθμιση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. «Είναι πολιτική σας απόφαση να χαρίσετε πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια», υποστήριξε ο κ. Μ. Βορίδης (Ν.Δ.). «Να φέρετε τα ονόματα των μεγάλων που μπαίνουν στη ρύθμιση», τόνισε ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Για «καραμπινάτη και σκανδαλώδη μεθόδευση» έκανε λόγο ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).

«Ανησυχώ όταν λέτε ότι δεν ξέρετε από φορολογικά και ότι μαθαίνετε με τον δύσκολο τρόπο», σχολίασε η κ. Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. «Είναι θλιβερό το θέαμα, προκαλεί θλίψη η εικόνα της κυβέρνησης, να ανατίθεται σε έναν κατ’ομολογίαν του άσχετο άνθρωπο η φορολογική πολιτική», είπε ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

«Στα νιάτα μου –δεν έχω αλλάξει γνώμη γι’ αυτό– υποστηρίζαμε ότι θέλουμε να επιφέρουμε τέτοιες ριζικές κοινωνικές αλλαγές, ώστε να γίνει τόσο απλή η πράξη της διακυβέρνησης που να μπορεί να είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου μία μαγείρισσα η οποία δεν έχει κανένα άλλο προσόν πέρα από το ότι είναι μαγείρισσα, έντιμη, με κοινή λογική. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά. Είμαι οικονομολόγος, ο τομέας μου είναι η μακροοικονομία», απάντησε η κ. Βαλαβάνη. Και αφού απέρριψε κατηγορηματικά τα επιχειρήματα ότι χαρίζονται πρόστιμα, δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση (την Τρίτη) θα προσκομίσει στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα όσων οφείλουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Εντονη αντιπαράθεση καταγράφηκε εξ αφορμής και της ρύθμισης που υπάρχει στην ίδια ΠΝΠ η οποία αφορά τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν κατηγορίες ως προς το ποιος υπηρετεί ή υπονομεύει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Συγκρούσεων συνέχεια

Στο περιθώριο αυτής της συζήτησης, εξελίσσονται άλλες προσωπικές συγκρούσεις με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αλ. Τριανταφυλλίδη, εξαιτίας σχολίου που εμφανίζεται να κάνει σε συνεδρίαση της Ολομέλειας: το σχόλιο χαρακτηρίστηκε χυδαίο, με τον ίδιο μέσω έγγραφης δήλωσής του να το αρνείται και να κάνει λόγο για εσκεμμένη παρεξήγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή