Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο 14 Ιουνίου

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο 14 Ιουνίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 14 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει νέο πρόεδρο. Με την απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη ομοφώνως την περασμένη Πέμπτη, η διαδικασία ανάδειξης προέδρου του κόμματος ουσιαστικά μετατέθηκε για μία εβδομάδα. Είναι ιδιαιτέρως ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του κινήματος ότι η μετάθεση των ημερομηνιών έγινε δεκτή από τη συντριπτική πλειονότητα όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας γραμματείας, ως ζήτημα τεχνικό και όχι πολιτικό. Ακόμη και η ομιλία του γραμματέα του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκη, ήταν σχεδόν αποκλειστικά τεχνική και, δευτερευόντως, πολιτική. Η συντριπτική πλειονότητα όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση της γραμματείας δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα μερίδας ομιλητών για επ’ αόριστον αναβολή της εκλογής προέδρου λόγω της ευαίσθητης πολιτικής συγκυρίας.

Ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε μια ομιλία για την πολιτική συγκυρία και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, ενώ επανέλαβε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία. Κορυφαία στελέχη που αποτελούν πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας, όπως οι κ.κ. Φώφη Γεννηματά και Κ. Σκανδαλίδης, απέφυγαν να μιλήσουν. Ανάμεσα σε όσα τέθηκαν στη συνεδρίαση της γραμματείας, κεντρική θέση κατείχε το ζήτημα του καθορισμού του μητρώου του κόμματος.

Ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο μόνος που έχει ήδη προαναγγείλει δημοσίως ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, επισήμανε ότι υπάρχει θέμα νομιμοποίησης του συνεδρίου (5-7 Ιουνίου) αυτή τη στιγμή και επισήμανε ότι οι πλειοψηφίες και μειοψηφίες θα πρέπει να καθοριστούν τον Ιούνιο, από τους συνέδρους. Ως προς το μητρώο, ο κ. Β. Φλωρίδης επισήμανε ότι οι 9.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα αυτή τη στιγμή σε ένα κόμμα με τα τωρινά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά και τάχθηκε υπέρ τού να μην ανοίξει το μητρώο την ημέρα των εκλογών. Οι επόμενες 45 ημέρες, μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου, αναμένεται να περιέχουν έντονο κομματικό παρασκήνιο, ιδίως στις 24 Μαΐου, όταν θα εκλεγούν οι σύνεδροι που θα κρίνουν τις ισορροπίες στο κόμμα, αλλά και την πολιτική γραμμή που θα χαράξει το συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή