Αντιλαϊκά μέτρα προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με το ΚΚΕ

Αντιλαϊκά μέτρα προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με το ΚΚΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία του κεφαλαίου» απηύθυνε πρόσκληση χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά και την καθιερωμένη συγκέντρωση που πραγματοποίησε επί τούτου το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Ο γ.γ. του ΚΚΕ επανέλαβε χθες την πάγια θέση του κόμματός του για έξοδο από το Μνημόνιο και κατάργηση όλων των σχετικών εφαρμοστικών νόμων. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε νωρίτερα και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, περιγράφοντάς τις ως «κρυφτούλι» με τους δανειστές. Στο ΚΚΕ, μάλιστα, απορρίπτουν και τη ρητορική της κυβέρνησης περί προσφυγής στη βούληση των πολιτών, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ρητορική εδράζεται στην ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νέα «αντιλαϊκά μέτρα». Μάλιστα, στο πρωτομαγιάτικο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Διαφημιστική απάτη»

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται «η μεγαλύτερη διαφημιστική απάτη». Και τούτο διότι, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά «ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της βαρβαρότητας». Στο ΚΚΕ δεν ξεφεύγουν από την πάγια αντιευρωπαϊκή ρητορική τους και, μάλιστα, εντάσσουν τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις ως ενδεικτικές για την αρχιτεκτονική της Ε.Ε. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιπαράθεσης εντός της Ε.Ε. και της εξουσίας των μονοπωλίων, εκφράζοντας αντιτιθέμενα μεγάλα συμφέροντα, είναι ψευδεπίγραφη “ρήξη”. Υπηρετεί τους στόχους μερίδας του κεφαλαίου που θα ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη και ένα πιο υποτιμημένο νόμισμα». Γι’ αυτό τον λόγο, όπως λένε, οι πολίτες δεν πρέπει να «εγκλωβιστούν» στα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, «αν θα χρεοκοπήσει με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή και εξωτερική υποτίμηση ή όποιο άλλο σενάριο ακούγεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή