ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

maximoy-symfonisame-oti-diafonoyme-2081182

Υπό τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης, ενόψει της επανάληψης, αύριο το πρωί, των συναντήσεων του Brussels Group. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι ότι «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε ».

Τα σημεία εμπλοκής, τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέκυψαν εξαιτίας της επιμονής από πλευράς ΔΝΤ, είναι η επαναφορά στο τραπέζι του αιτήματος για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για μη αποκατάσταση της νομοθεσίας περί των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επισημάνθηκε ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις παρουσιάστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η απελευθέρωση τους δεν θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και στην οικονομία συνολικά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνυούν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα δύο αυτά ζητήματα. Στην σύσκεψη υπό τον κ.Τσίπρα θα συζητηθεί η τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική αποστολή αύριο, Δευτέρα, με την επανάληψη των εργασιών στο Brussels Group.