Μ. Σχοινάς: Σε εποικοδομητικό πνεύμα οι συνομιλίες με τους εταίρους

Μ. Σχοινάς: Σε εποικοδομητικό πνεύμα οι συνομιλίες με τους εταίρους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του Brussels Group έλαβαν χώρα όλο το Σαββατοκύριακο, σε εποικοδομητικό πνεύμα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος», αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο Μ Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ εκτίμησε ότι, εφόσον συνεχιστούν στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της 11ης Μαίου όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την κατάσταση και τόνισε ότι η Επιτροπή εργάζεται για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σήμερα γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφρεντ Μάρτενς. Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και θα συναντηθούν σήμερα, αφού δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή