Κατρούγκαλος: «Νομοσχέδιο “πρώτων βοηθειών” για την αποκατάσταση των αδικιών»

Κατρούγκαλος: «Νομοσχέδιο “πρώτων βοηθειών” για την αποκατάσταση των αδικιών»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο άνοιξε η πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην δημόσια διοίκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με εμβόλιμη συνεδρίαση το πρωί.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών», για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των πιο ακραίων αδικιών, μια θεσμική τομή στον έλεγχο της νομιμότητας, όπως είπε. «Είναι ένα νομοσχέδιο μακριά από νεοφιλελεύθερες λογικές, με στόχο την εγκαθίδρυση ενός κράτους για τους πολλούς και όχι ένα κράτος για τους λίγους» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Δεν είναι η τελευταία μας λέξη αλλά η πρώτη μας λέξη. Είναι ένα πρώτο δείγμα της μεταρρύθμισης που θα επιδιώξουμε και που δεν θα έχει νεοφιλελεύθερο αλλά κοινωνικό πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα νομοσχέδιο αγνώστου κόστους χωρίς σαφή εικόνα με στόχο την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή