ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την διαπραγμάτευση

epikoinonia-tsipra-amp-8211-merkel-gia-tin-diapragmateysi-2081410

Τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία και με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, «στο τηλεφώνημα συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών και οι πολιτικές προτεραιότητες για τη μελλοντική (τους) πορεία».

Συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμη την Τρίτη με τον ηγέτη της Τυνησιακής Αριστεράς, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας, κ. Hamma Hammami. 

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η Τυνησία για την περιοχή, δεδομένων των σημαντικών δημοκρατικών και συνταγματικών αλλαγών που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα.

Παράλληλα, τονίσθηκε η σημασία της  προώθησης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή, και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του τζιχαντισμού και του φονταμενταλισμού.

Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία κινητοποίησης των ευρύτερων δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής, για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.