Βαρουφάκης: «Κοινός σκοπός το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή»

Βαρουφάκης: «Κοινός σκοπός το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ιδιαίτερα καρποφόρα και εντατική συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Ιταλού ομολόγου του Πιέρ Κάρλο Παντοάν έκανε λόγο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

Σε δήλωσή του προς εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στην ιταλική πρωτεύουσα, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε: «O υπουργός Πάντοαν και εγώ είχαμε μια ιδιαίτερα καρποφόρα και εντατική συνομιλία, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την καλύτερη οδό μέσω της οποίας το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 11 του μήνα μπορεί να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να οικοδομηθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους μας, όχι μόνον για να βρουν λύση οι εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, αλλά για να οδηγηθούμε και στη μετά τον Ιούνιο περίοδο, που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να πετύχει ανάκαμψη και εκ νέου ανάπτυξη. Ο κύριος Πάντοαν και εγώ είχαμε πολλά να πούμε ο ένας στον άλλον, συμβάλλοντας στο να κατανοήσουμε από κοινού πού βρισκόμαστε και το προς τα πού οδεύουμε.

Σας διαβεβαιώνω ότι χρησιμοποιούμε κοινή γλώσσα, με κοινή επιδίωξη, και εργαζόμαστε και οι δυο για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία είναι βασικής σημασίας όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, ένα είδος συνάντησης που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη, μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν ξεπερασθεί εδώ και πολύ καιρό».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με τις οποίες επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών «μιλούν την ίδια γλώσσα και έχουν τον ίδιο σκοπό». «Η γλώσσα είναι η γλώσσα του ορθολογισμού, που είναι το μόνο όπλο που έχουμε εναντίον αυτής της κρίσης και με το οποίο μπορούμε να βρούμε πολύ γρήγορα μια λύση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κοινός σκοπός δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μια συμφωνία που όχι μόνο να αποτελεί την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας και μια έξοδο από τις σημερινές διαπραγματεύσεις, αλλά το πιο βασικό απ' όλα -αυτός είναι ο λόγος που εκλεγήκαμε κιόλας- είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το πέρασμα σε μία εποχή μεταμνημονιακή μετά τον Ιούνιο ανάκαμψης και ουσιαστικής ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνική οικονομία».

Παντοάν: Ολοι επιθυμούμε μια θετική λύση για την Ελλάδα

«Υπάρχει η βούληση όλων των μερών, του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσουμε σε μια θετική λύση η οποία να ενισχύσει την παρουσία της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ», τόνισε από την πλευρά του, αναφερόμενος στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών. 

«Θα δούμε αν μια συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί στις 11 Μαΐου ή λίγο αργότερα», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση.

«Εκφράσαμε την ενθάρρυνσή μας να παρουσιασθεί μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή