Γιουνκέρ: Η αναφορά σε Grexit θα αναστάτωνε τις αγορές

Γιουνκέρ: Η αναφορά σε Grexit θα αναστάτωνε τις αγορές

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι οποιαδήποτε αναφορά σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές εξέφρασε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών.

«Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;», είπε ο κ. Γιουνκέρ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, ενώ στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα κατά ενός τέτοιου σεναρίου.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της προόδου στις διαπραγματεύσεις, ενώ γνωστοποίησε ότι νωρίτερα σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και όπως στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή