Διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου σε άρθρο νομοσχεδίου για τον αθλητισμό

Διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου σε άρθρο νομοσχεδίου για τον αθλητισμό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό. Το άρθρο 5 το οποίο αφορά Πειθαρχικά και Δικαιοδοτικά Οργανα στο χώρο του ποδοσφαίρου υπερψηφίστηκε από 146 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 67, ενώ «παρών» δήλωσαν 33.

Πάντως, με μία ηχηρή παρέμβαση και, όπως σχολιάστηκε, στα όρια του Κανονισμού όσον αφορά την διατύπωσή της, η Πρόεδρος της Βουλής στην ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διαχώρισε τη θέση της από την κυβερνητική πρωτοβουλία επί του συγκεκριμένου άρθρου. Συγκεκριμένα, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ευρισκόμενη στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν εκλήθη να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο ακούστηκε να λέει «αποχή». Ως γνωστόν στις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο υπάρχουν οι επιλογές του «Ναι», του «Οχι», του «Παρών», ή της απουσίας από την αίθουσα.

Ο υπουργός Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονής μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ψηφοφορίας, είπε εκφράζοντας εντονότατη δυσαρέσκεια για την ηχηρή διαφοροποίηση: «Η Πρόεδρος της Βουλής έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα 24ωρα νωρίτερα, η κα Κωνσταντοπούλου με μια ακόμη αιφνιδιαστική περάμβασή της, έθεσε υπό ευθεία αμφισβήτηση την κανονικότητα τριών υπουργικών τροπολογιών. Επικαλούμενη διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής είχε πει ότι οι εν λόγω τροπολογίες δεν έμοιαζαν απολύτως συμβατές με τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή