Φραστική επίθεση κατά Κανέλλη από βουλευτή Χ.Α.

Φραστική επίθεση κατά Κανέλλη από βουλευτή Χ.Α.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να συμφωνήσει στην πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει πολιτική καταδίκη ενός καταγγελλόμενου περιστατικού φραστικής επίθεσης σε βάρος της κ. Λιάνας Κανέλλη από βουλευτή της Χ.Α. εντός του Κοινοβουλίου, προκαλεί πολιτικό σεισμό στη Βουλή. Το θέμα, με καταγγελλόμενο θύτη τον Γ. Λαγό, ετέθη στη Διάσκεψη των Προέδρων με το αίτημα από τους εκπροσώπους των ΚΚΕ, Ν.Δ, «Ποταμιού», και ΠΑΣΟΚ να υπάρξει δήλωση πολιτικής καταδίκης. Η κ. Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά αρνήθηκε, περιοριζόμενη να παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Η στάση της προέδρου δίνει κάλυψη στην τραμπούκικη συμπεριφορά» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χ.Α.». Ο κ. Χ. Θεοχάρης («Ποτάμι») αναφέρει: «Είναι απορίας άξιο που το Προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει, πολιτικά, η Διάσκεψη την ενέργεια». Για «αδιανόητη σπέκουλα από το ΚΚΕ» έκανε αργότερα λόγο η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές, ανεβάζοντας την ένταση, καθώς προκάλεσε σύγκρουση με την παριστάμενη «κόκκινη» βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου. «Παραποιήθηκαν όσα ελέχθησαν στη Διάσκεψη των Προέδρων» πρόσθεσε η πρόεδρος και ανέφερε ότι κακώς κατηγορείται, αφού ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Δεοντολογίας. «Με καταγγέλλετε αβασίμως και αυτό δεν σας τιμά», πρόσθεσε.

«Οπως διατάξατε, συγκαλώ την Επιτροπή Δεοντολογίας» παρενέβη, απευθυνόμενη στην κ. Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Σας πονάει που το ΚΚΕ σάς αποκαλύπτει για τη στάση σας έναντι της Χ.Α.», αντέτεινε η κ. Μανωλάκου και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

«Λυπάμαι για τις μομφές που ακούστηκαν σε βάρος του προσώπου σας» σχολίασε ο βουλευτής της Χ.Α. Αντ. Γρέγος, απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κ. Κανέλλη, μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α., ο Γ. Λαγός τής είπε: «Σε είδα στη δίκη. Να δεις, αν ξαναπάς, πώς θα φύγεις από εκεί μέσα».

Ο βουλευτής της Χ.Α. αργότερα υποστήριξε ότι είναι ψέματα όσα περιγράφει η καταγγέλλουσα, σημειώνοντας ότι το μόνο που της είπε είναι «στο δικαστήριο θα δείτε τι θα πάθετε από νομικής απόψεως για όσα λέτε για μας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σε δήλωσή του, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, αφού είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος της Βουλής καταδίκασαν την πρόκληση του βουλευτή της Χ.Α., εξέφρασε την άποψη ότι η παραπομπή του ζητήματος στην Επιτροπή Δεοντολογίας δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει και πολιτική καταδίκη του γεγονότος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή