Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής κοινής δήλωσης, που έθεσε στο τραπέζι αδιαπραγμάτευτα μέχρι πρότινος θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον ασφαλιστικό και εργασιακό τομέα.

Στόχος είναι  να παραχθεί αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες, που θα συνεχίσει να δουλεύει το Brussels Group, έτσι ώστε να φτάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με αρκετή πρόοδο, που θα μπορέσει να αναγνωριστεί και από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Έτσι να αποφευχθεί ένα δεύτερο φιάσκο στο Εurogroup της επόμενης Δευτέρας –μετά αυτό στη Ρίγα της Λεττονίας– καθώς και ένα  “κούρεμα” των εγγυήσεων της ΕΚΤ που θα οδηγούσε στη συνέχεια σε ασφυξία των ελληνικών τραπεζών». Αυτό που είναι ξεκάθαρο από μια σειρά αξιωματούχων που επικοινώνησε η "Κ" είναι ότι αν προκύψει θετική δήλωση από το Eurogroup της Δευτέρας αυτή δεν θα οδηγήσει σε άρση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων απλά θα επιτρέψει να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας μέσω ΕLA στις ελληνικές τράπεζες. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή