Ηχηρή παρέμβαση Δημ. Αβραμόπουλου

Ηχηρή παρέμβαση Δημ. Αβραμόπουλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή προειδοποίηση προκειμένου να μην τεθεί εν κινδύνω η παραμονή της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, αλλά και μήνυμα εθνικής συνεννόησης με υπέρβαση των κομματικών γραμμών, απέστειλε χθες ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε μια περίοδο που το πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, παρουσιάζει πρωτοφανή ρευστότητα, ο κ. Αβραμόπουλος από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να παραμείνει «παρών» και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο επίτροπος επέκρινε την κυβερνητική στρατηγική. «Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς το διακύβευμα δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών συντάξεων ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι αν και είναι σημαντικά θέματα, «το διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης». Μην αφήνοντας αμφιβολίες για τη θέση του, δε, υπογράμμισε: «Θεωρώ αδιανόητη και από ιστορικής πλευράς επικίνδυνη κάθε σκέψη ή πολιτική που θα έβγαζε την Ελλάδα από το πλαίσιο της ευρωπαϊκής της ασφάλειας… Ηταν ιστορική επιλογή να είναι η Ελλάδα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήταν ιστορικό λάθος εάν ακυρωνόταν, με δική μας ευθύνη, αυτή η επιλογή».

Ο κ. Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου επανέρχεται μέσω σεναρίων για την επόμενη ημέρα της Κεντροδεξιάς, κάτι ωστόσο που δεν μοιάζει να τον απασχολεί αυτή τη στιγμή, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του υπέρ της εθνικής συνεννόησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να υπηρετηθεί από συμμαχικές κυβερνήσεις. «Οι Ελληνες απαιτούν πειστικές απαντήσεις στο τι πρόκειται να γίνει, ποια Ελλάδα θέλουμε και πώς αυτή η καινούργια Ελλάδα μπορεί να ξαναδώσει αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και προοπτικής», επισήμανε και κατέληξε: «Η απάντηση είναι καθαρή: Η Ελλάδα στην Ευρώπη με τον λαό της ενωμένο και απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, φοβίες και προκαταλήψεις, με τον πολιτικό της κόσμο να αντιλαμβάνεται και να υπηρετεί την υπόθεση της εθνικής συνεννόησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή