Ρωγμές στις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

Ρωγμές στις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρές διαφοροποιήσεις στους κόλπους της συγκυβέρνησης καταγράφονται εντός του Κοινοβουλίου και δημιουργούν περιβάλλον έντονου προβληματισμού αναφορικά με τη συνοχή της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα εν αναμονή σημαντικών ψηφοφοριών, όπως εκείνη η οποία θα αφορά τα μέτρα που θα συνοδεύουν μια νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Ενδεικτικό ως προς τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το ζήτημα είναι πως εξαιτίας αυτών των διαφοροποιήσεων, μία εκ των οποίων έχει την υπογραφή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, ήδη κατεγράφη περίπτωση έγκρισης νομοθετικής πρωτοβουλίας με λιγότερες των 151 θετικών ψήφων. Συγκεκριμένα ήταν χθες, όταν δύο από τα άρθρα του νομοσχεδίου για τη βία στον αθλητισμό που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πέρασαν» με μόλις 146 και 149 ψήφους αντιστοίχως. Τα όχι ήταν μόνο 91. Στο ένα εξ αυτών, μάλιστα, που αφορά τα Πειθαρχικά Οργανα στον χώρο του ποδοσφαίρου, η πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε ψήφο με τρόπο ο οποίος φάνηκε να κινείται στα όρια του Κανονισμού: Αν και παρούσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, περιορίστηκε να δηλώσει «αποχή», ενώ ως γνωστόν οι επιλογές για τους βουλευτές στις ψηφοφορίες είναι «Ναι», «Οχι», «Παρών» – ή, φυσικά, να απουσιάζει την ώρα της ψηφοφορίας.

«Η πρόεδρος της Βουλής έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες» σχολίασε αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας ο υπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι με αφορμή την ψήφιση του ίδιου νομοσχεδίου, κατεγράφησαν σοβαρές αρρυθμίες και στον μικρότερο εκ των κυβερνητικών εταίρων: ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκε να καταψηφίζει όλα τα άρθρα, ο συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα κ. Χ. Κάτανας διαφοροποιήθηκε ειδικότερα ως προς το άρθρο 5, σε αντίθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ν. Μαυραγάνη που φάνηκε να το υπερασπίζεται.

Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, και όπως ήταν φυσικό, περισσότερο συζητείται η περίπτωση της κ.. Κωνσταντοπούλου. Νωρίτερα χθες, σε συνέντευξη Τύπου για την Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε όχι μόνο τις παλαιότερες κυβερνητικές αποφάσεις-συμφωνίες σχετικά με το χρέος της χώρας, αλλά και εκείνες που θα συναφθούν στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή