Π. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας Ε.Ε.»

Π. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας Ε.Ε.»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Ελληνες, ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους και την προσήλωσή τους στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, καθώς θεωρούν ότι από γεωγραφική, ιστορική, πολιτισμική και πολιτική άποψη η Ελλάδα αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας». Με αυτή τη φράση καταλήγει η δήλωση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την Ημέρα της Ευρώπης, αποτυπώνοντας έτσι την εδραία άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής της χώρας στον στενό ευρωπαϊκό πυρήνα. Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος στέλνει και σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη, καθώς υπενθυμίζει ότι η σταδιακή εξέλιξή της «βασίσθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, σε κοινές αποφάσεις ιστορικών ηγετών που επέβαλαν τη συλλογική βούλησή τους έναντι της αντίληψης αμιγώς τεχνοκρατικών εμμονών».

Ο κ. Παυλόπουλος, σε επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες, επισημαίνει την ανάγκη να κυριαρχήσει η πολιτική, και όχι η στενά οικονομοτεχνική, παράμετρος στο ελληνικό ζήτημα, αφού όπως σημειώνει «οι έκτακτες περιστάσεις που βιώνουμε επιβάλλουν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς να σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας με νόημα ότι «στα μεγάλα και τα σημαντικά, μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν χωρούν». Από την πλευρά της, η βουλευτής της Ν.Δ. επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εκφράζοντας προς τον κ. Παυλόπουλο την εκτίμηση ότι «είσαστε πράγματι στην κατάλληλη θέση για να δημιουργήσετε αυτό το κλίμα». Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του πρώην υπουργού, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο είχε την Πέμπτη και ο κ. Νίκος Δένδιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή