Ν.Δ.: Στα όρια της ασφυξίας η οικονομία

Ν.Δ.: Στα όρια της ασφυξίας η οικονομία

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά υψηλούς τόνους, που για πολλούς αναδεικνύουν και την τάση της ηγεσίας έναντι μιας συμφωνίας – νέου Μνημονίου με τους πιστωτές, κρατά η Ν.Δ., ενώ ο κ. Αντ. Σαμαράς επιδιώκει, παράλληλα με την οικονομία, να ανοίξει την ατζέντα της κριτικής και στο πεδίο της καθημερινότητας.

Μιλώντας χθες σε ρ/σ της Θεσσαλονίκης (103,6), o κ. Σαμαράς υπογράμμισε μεν ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι, η οικονομία πραγματικά έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας», ωστόσο επανέλαβε τους φόβους του ότι αυτή η συμφωνία θα συνεπάγεται «πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κράτησε, αυτονοήτως, κλειστά τα χαρτιά του για τη στάση του κόμματος, καθώς ουδείς γνωρίζει το τελικό περιεχόμενο ή την έκβαση των διαπραγματεύσεων. «Θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανόητο κιόλας να πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε Α, Β ή Γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε ως μια παράταξη η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό συνδέεται με την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά και με μέτρα που θα οδηγούν σε αναπτυξιακή τροχιά.

Μετά την προχθεσινή επίσκεψη στις δοκιμαζόμενες από την υπερχείλιση του Στρυμόνα περιοχές των Σερρών, με στόχο την αποκατάσταση των διαύλων με το αγροτικό ακροατήριο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τους επικεφαλής των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, βάλλοντας κατά του εκπαιδευτικού ν/σ της κυβέρνησης, ενώ σήμερα προγραμματίζεται να μιλήσει στη δεύτερη προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ., στην Ξάνθη, με κύριο αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν όσο η χώρα οδεύει προς την τελική, κρίσιμη ευθεία μιας συμφωνίας ή μιας ρήξης με τους εταίρους και οι προχθεσινές αποδοκιμασίες δύο – τριών εκ των ευρισκόμενων στην επίσκεψη Σαμαρά στις Σέρρες πολιτών αντιμετωπίστηκαν από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και, εν συνεχεία, από τον γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκο ως στημένη προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό, που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τις κυβερνητικές επιλογές «εκδίκηση του παλαιού έναντι του νέου» και «κατεδάφιση της παιδείας». «Οτιδήποτε έδινε σε στροφή στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια και στη χρηστή διοίκηση καταργείται. Οτιδήποτε επαναφέρει τον κομματισμό, την ήσσονα προσπάθεια, τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω προωθείται», ανέφερε, αναδεικνύοντας το πλήγμα προς τον θεσμό της αριστείας, τη ματαίωση της αξιολόγησης, την αλλοίωση των εκλεκτορικών σωμάτων για την ανάδειξη διοικήσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το ζήτημα του ασύλου. «Η μανία των βολεμένων να μην αλλάξει τίποτε καταστρέφει κάθε βήμα προόδου. Φέρνουν, με κάθε τρόπο, ξανά την αναξιοκρατία και ξανά τον κομματισμό στην παιδεία μας. Δεν έχουν όραμα για την παιδεία. Δεν έχουν σχέδιο για τον τόπο. Μόνο καταστροφική μανία για κάθε μεταρρύθμιση και επιμονή να τακτοποιήσουν τους βολεμένους τους», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

«Ζήτημα δεδηλωμένης»

Η Ν.Δ. εισέρχεται, εκ των πραγμάτων, σε περίοδο εσωκομματικών αναζητήσεων για τη στάση που πρέπει να τηρήσει έναντι μιας συμφωνίας, εφόσον αυτή έρθει στη Βουλή. «Αν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, τότε θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης», επεσήμανε (ΣΚΑΪ) ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, χωρίς να υπαινιχθεί ότι εάν απαιτηθεί η Ν.Δ. δεν θα δώσει ψήφο. Εναντίον μιας «λευκής επιταγής» τάχθηκε και ο κ. Νικ. Δένδιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή