«Υπό κατασκευή» ενδιάμεση λύση για δίκη της Χ.Α.

«Υπό κατασκευή» ενδιάμεση λύση για δίκη της Χ.Α.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατόπιν εορτής» και όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη προς χρήση η υπό κατασκευή δικαστική αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών. Οπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, η δικαστική αίθουσα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο, γεγονός που δεν «λύνει» τα προβλήματα των κατοίκων του Κορυδαλλού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η διεξαγωγή της στην αίθουσα εντός των φυλακών δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με φορείς του Κορυδαλλού -συμμετείχαν ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης, οι βουλευτές Ν. Κασιμάτη και Νίκος Ορφανός – αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή και δήλωσε πρόθυμος, μέχρι τον Σεπτέμβρη να βρεθεί μια «ενδιάμεση λύση».

Και με τη χθεσινή του ανακοίνωση, πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος «πέταξε το μπαλάκι» στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, επισημαίνοντας ότι για τη μεταφορά της δίκης απαιτείται αίτημά της. «Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητεί άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος.

Την περασμένη εβδομάδα, η κ. Λεπενιώτη είχε υπογραμμίσει ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου και όχι του δικαστηρίου να επιλύσει το ζήτημα ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές. Την ίδια ημέρα ο κ. Παρασκευόπουλος είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία επεσήμαινε, μεταξύ άλλων, ότι «μια απόφαση του υπουργού για αλλαγή αίθουσας εν όψει της έλλειψης άμεσα διαθέσιμου χώρου, θα οδηγούσε σε αναβολή ή διακοπή της δίκης. Αυτό θα συνιστούσε παρέμβαση στη ροή απονομής της Δικαιοσύνης. Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής των συνεδριάσεων, ο υπουργός κατά τον νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μια λύση, που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο».

Οι προθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για επίλυση του ζητήματος θα μεταφερθούν σήμερα στην κ. Λεπενιώτη και η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από τη στάση της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή