ΝΔ: «Πυροτεχνήματα προπαγάνδας η περήφανη διαπραγμάτευση»

ΝΔ: «Πυροτεχνήματα προπαγάνδας η περήφανη διαπραγμάτευση»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση πως πολιτική λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρχει, προέβη ο Κώστας Καραγκούνης αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ «για ακόμη μια φορά, ξεκαθαρίστηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία – γέφυρα που ισχυριζόταν η κυβέρνηση» κάτι που αποδεικνύει σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση πως «όλες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση ήταν ψέματα».

Ο κ. Καραγκούνης σε δήλωσή του τονίζει πως για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες υπάρχει αίσθηση προόδου και πως «ο καθένας καταλαβαίνει ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" που γινόταν για 100 ημέρες ήταν πυροτεχνήματα προπαγάνδας».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «το μόνο συγκεκριμένο που μάθαμε σήμερα, ήταν η συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ που προμηνύει φοροεπιδρομή».

Για τον εκπρόσωπο της ΝΔ με τη σημερινή συνεδρίαση «έγινε σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα – θεσμούς και ύστερα έγκριση από το Eurogroup και εκταμίευση». Μάλιστα ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως «τα ψέματα τελειώνουν» καθώς «η οικονομία δεν αντέχει την ασφυξία και ο λογαριασμός μεγαλώνει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή