ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Μητρόπουλος: Συμφωνία ή δημοψήφισμα χωρίς άλλη χρονοτριβή

al-mitropoylos-symfonia-i-dimopsifisma-choris-alli-chronotrivi-2082710

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω πρέπει να γίνουν άμεσα ή συμφωνία ή δημοψήφισμα, επειδή τα "ζητήματα" δεν μπορούν περιμένουν», δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, πρόσθεσε πως «το ελληνικό ζήτημα έχει πάρει μία κακή εξέλιξη γενικώς, με τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών και πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες. Η άθλια αυτή παρανοϊκή προσέγγιση του Σόιμπλε παραπέμπει στο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή"».
Αναφερόμενος στο ερώτημα του δημοψηφίσματος είπε χαρακτηριστικά πως «το ερώτημα του Τσίπρα και της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι, εφόσον βούληση του λαού είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, αν συμφωνούμε, σε εμβάθυνση της θεραπείας.

Αν συμφωνούμε σε άλλα μέτρα». Πρόσθεσε, πάντως, πως «λέει το Σύνταγμα, κατά ανώτατον, ότι πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα σε 30 ημέρες. Άρα κατά ελάχιστον, μπορεί και σε επτά έως δέκα ημέρες». «Χωρίς να πιστεύω ότι με το 70-80% του λαού μας θα ανατραπεί το σκηνικό, λέω ότι αυτό, ενδεχομένως, σε έναν κύκλο γρήγορων διαπραγματεύσεων, να το εκτιμούσαν περισσότερο οι δανειστές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.