Πρώτο ρήγμα στη συγκυβέρνηση εντός Βουλής για το τέμενος

Πρώτο ρήγμα στη συγκυβέρνηση εντός Βουλής για το τέμενος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρή διαφοροποίηση του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία που ξεμπλοκάρει την διαδικασία ανέγερσης του τεμένους. Υπέρ ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ρήγμα σε επίπεδο κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Πάντως, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν κάνει γνωστή από το απόγευμα δια της Σταυρούλας Ξουλίδου την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την τροπολογία ενώ φανατικά εναντίον τάχθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, με 145 ψήφους υπέρ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και 107 κατά σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Είναι προς όφελος των μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας» τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Κουράκης αφού αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου (διαχωρισμός πειραματικών-προτύπων, επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, επαναφορά ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ) επανέλαβε ότι ο χαρακτήρας του είναι μεταβατικός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή