Νέα ηχηρή αποστασιοποίηση Κωνσταντοπούλου από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Νέα ηχηρή αποστασιοποίηση Κωνσταντοπούλου από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ηχηρή αποστασιοποίηση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης: Αυτή τη φορά, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έστειλε επιστολική ψήφο στήριξης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, καθώς βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα. Αυτού του είδους η ψήφος προβλέπεται για τις περιπτώσεις διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο. Τόσο επί της αρχής, όσο και επί αρκετών άρθρων του σχεδίου νόμου, η ΝΔ είχε σήμερα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία. Αγνωστο παραμένει η αιτία αυτής της διαφοροποίησης της Προέδρου της Βουλής: αν αφορά, δηλαδή, τη διαφωνία της για το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου, αν έχει σχέση με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, ή αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.

Μέσω επιστολικής ψήφου, έλαβαν θέση επί του νομοσχεδίου οι επίσης απόντες και απούσες σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό οι Ελενα Ράπτη, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Βαρουφάκης, Ηλίας Καματερός, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Χαρά Καφαντάρη και Γ. Πάντζας.

Υπενθυμίζεται ότι επιστολική ψήφο δεν είχε στείλει η κα Κωνσταντοπούλου και από τις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, όταν ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητηθεί επί βουλευτικών τροπολογιών τις οποίες είχε κάνει αποδεκτές στο δικό του νομοσχέδιο ο κ. Γ. Κατρούγκαλος. Σε άλλη περίπτωση, τέλος, είχε δηλώσει «αποχή», για διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργού Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή