Χρήματα για μισθούς ή… συνέδριο το δίλημμα στο ΠΑΣΟΚ

Χρήματα για μισθούς ή… συνέδριο το δίλημμα στο ΠΑΣΟΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις με πολιτικές προεκτάσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η οικονομική δυσπραγία του κόμματος. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν στη δυσκολία να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, στις 14 του μηνός. Δεδομένου ότι στους εργαζομένους που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ οφείλονται χρεωστούμενα δύο μηνών, στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς ή να διαθέσουν τα χρήματα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η ανακίνηση και μόνο του ζητήματος περί περαιτέρω αναβολής του συνεδρίου, προκαλεί ερωτήματα για το αν κρύβεται κάτι πίσω από μια τέτοια κίνηση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι, σε περίπτωση που δεν μπορεί το κόμμα να πραγματοποιήσει συνέδριο, θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογή προέδρου και σε συνέδριο εν ευθέτω χρόνω, όπως ακριβώς έγινε το 2012. Ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε, προχθές αργά το βράδυ, να τονίσει ότι η θητεία του «λήγει στο συνέδριο, έναν χρόνο νωρίτερα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε (Star) ότι αποφάσισε πως πρέπει να αποχωρήσει «όπως έφυγαν οι αρχηγοί των κομμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, ανεξαρτήτως του βαθμού προσωπικής ευθύνης του». Και επισήμανε: «δεν πρόκειται να κάνω αυτό που έκαναν άλλοι, να πάω στο συνέδριο να ενθαρρύνω να με χειροκροτήσουν, να μου πουν “μείνε” για να πω “μένω”. Δεν κάνω κόλπα με το συνέδριο ούτε μου λείπει κάτι». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και μικρός αριθμός στελεχών του σκληρού πυρήνα, που προσέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ανέκοψε την πορεία του να είναι τρίτο κόμμα, αυτοί καλύτερα να μας αφήσουν ήσυχους». Ο κ. Βενιζέλος χαμήλωσε και τις προσδοκίες για πιθανή συμπόρευση με το «Ποτάμι», λέγοντας ότι ο κ. Στ. Θεοδωράκης μιλάει μεν ευγενικά για το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, δε, πως «δεν τους θέλουμε αυτούς γιατί είναι τοξικοί, θέλουμε να πορευθούμε μόνοι».

Διαπραγματεύσεις

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι το περίφημο mail Χαρδούβελη θα μοιάζει με «παιδική εκδρομή», μπροστά στη συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση με τους δανειστές, που, μάλιστα παρομοίασε ως το «τρενάκι του τρόμου». Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι διαρροές περί μέτρων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση, γίνονται προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές της κοινής γνώμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή