Φοροκαταιγίδα «βλέπει» η Συγγρού

Φοροκαταιγίδα «βλέπει» η Συγγρού

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμή υπέρ της ρητής διαφοροποίησης, αν όχι καταψήφισης, της όποιας συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων χαράσσει η ηγεσία, αλλά και σειρά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με την επίκληση των υψηλών φόρων που αυτή, εκτιμάται πως, θα περιλαμβάνει. Στο επιτελείο της Ν.Δ. εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό πακέτο της νέας συμφωνίας θα είναι βαρύ, προκειμένου έτσι να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος από τις εκλογές και τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, πιθανολογούν ότι το μπαράζ φόρων θα αφορά όχι περιοριστικά, αλλά, κυρίως, τα… απομεινάρια της μεσαίας τάξης και κρίνουν ότι όσοι σήμερα σπεύδουν να τοποθετηθούν για τη θετική στάση της Ν.Δ. κινδυνεύουν να εκτεθούν. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την κοινοβουλευτική τακτική που θα ακολουθηθεί, «εφόσον βέβαια υπάρξει συμφωνία», ενώ δεν αποκλείουν, κάθε άλλο, αυτή να έρθει σε «ένα άρθρο» ως σύνολο, όπως και οι προηγούμενες, μη επιτρέποντας δηλαδή επί των άρθρων διαφοροποιήσεις.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ίδια ρητορεία, ότι δηλαδή είμαστε οι “μερκελιστές”, οι “υποταγμένοι” και αναγκαστούμε εμείς να ψηφίσουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει… αυτό συνιστά πολιτικό παραλογισμό», επεσήμανε χθες ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποτυπώνοντας έτσι και τον προβληματισμό που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, στις τάξεις του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη μία διελκυστίνδα, καθώς αρκετά στελέχη επιμένουν ότι το κόμμα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά τις ενστάσεις του, παρά να σηματοδοτήσει τη συναίνεσή του στη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.

Ατύχημα Σαμαρά

Η επικαιρότητα της Ν.Δ. σημαδεύτηκε και από το μικροατύχημα (κάταγμα αγκώνα) που είχε ο κ. Αντ. Σαμαράς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί, εκ των πραγμάτων, ο σχεδιασμός για ομιλία του χθες στη Βουλή επί του εκπαιδευτικού ν/σ της κυβέρνησης, ενώ, μέχρι χθες το βράδυ, στον αέρα παρέμενε και ο σχεδιασμός για την τρίτη προσυνδιάσκεψη του κόμματος, την Κυριακή, στην Τρίπολη. Εν τω μεταξύ, «κόκκινο» χτύπησε η ένταση μεταξύ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδη και του κοιν. εκπροσώπου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, παραμονή των φοιτητικών εκλογών. Ο κ. Ιωαννίδης, με δηκτικά σχόλια, επιχείρησε να λάβει αποστάσεις από την επιλογή Γεωργιάδη να ταυτιστεί με τους φοιτητές της ΔΑΠ, ο δεύτερος αντέδρασε και, τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση του Ανδρ. Παπαμιμίκου για την εκτόνωση της έντασης, που δεν είναι προφανώς μόνον προσωπική, αλλά πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή