Η Ν.Δ. επενδύει σε ασφάλεια, εκπαίδευση

Η Ν.Δ. επενδύει σε ασφάλεια, εκπαίδευση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ατζέντα που μοιάζει να υπερβαίνει τα εκλογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας και σίγουρα απηχεί τις απόψεις σημαντικής μερίδας της κοινωνίας, όπως αυτής των μελών της δημόσιας τάξης ή της εκπαίδευσης, επικεντρώνει την επιχειρηματολογία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Στον απόηχο της μάχης που δόθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης αφενός και του «μετώπου» Ν.Δ., «Ποταμιού» και ΠΑΣΟΚ αφετέρου για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε χθες μύδρους κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις επιθέσεις αριστεριστών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, με κύριο στόχο τα μέλη της ΔΑΠ.

Ο κ. Σαμαράς που, παρά το μικροατύχημα που υπέστη, διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να δώσει το Σάββατο το παρών στην προσυνδιάσκεψη της Τρίπολης (με αντικείμενο, ακριβώς, την παιδεία), στη δήλωσή του αναδεικνύει όχι μόνον την επιστροφή στο κακό παρελθόν αλλά και την απροθυμία ή αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει την τάξη και την ομαλή τέλεση των φοιτητικών εκλογών. «Την ώρα που η κυβέρνηση επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας, οι κουκουλοφόροι, με τις πλάτες της πλέον, μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «βία και αίμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ασφάλεια για φοιτητές και καθηγητές». «Οι ορδές κουκουλοφόρων και η βία που εξαπολύουν στα παιδιά του ελληνικού λαού δείχνουν πώς καταλαβαίνει η κυβέρνηση τη δημοκρατία», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μάλιστα, έχοντας γνώση και όλων των σχετικών οχλήσεων προς την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ο κ. Σαμαράς κατέληξε: «Κι αν δεν το κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ποιος άλλος νομίζει ο κ. Πανούσης ότι θα μπορούσε να το κάνει;».

Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι, πέραν της οικονομίας, οι τομείς της δημόσιας τάξης, της εκπαίδευσης, του μεταναστευτικού, της δημόσιας διοίκησης κ.ά. αποτελούν, εκ των πραγμάτων, πεδία σύγκλισης μεταξύ των «γαλάζιων» και των στελεχών των άλλων κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου.

Η «γαλάζια» κριτική έναντι των οικονομικών – διαπραγματευτικών επιλογών της κυβέρνησης παραμένει σε υψηλούς τόνους, εν αναμονή και των εξελίξεων στις διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών. Και ενώ η ηγετική ομάδα μοιάζει να προεξοφλεί μπαράζ φόρων και, συνεπώς, να οικοδομεί το σκεπτικό απόρριψης της όποιας συμφωνίας, σειρά άλλων στελεχών διατυπώνει αποκλίνουσες απόψεις. Μετά την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που χθες στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής ανέφερε ότι «η Ν.Δ. δεν θα είμαστε αντιπολίτευση του λαϊκισμού… υπεύθυνα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θα είμαστε σκληροί απέναντι σε κάθε κυβερνητική πολιτική που θα αποβαίνει σε βάρος της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των ανέργων και της νέας γενιάς», και ο κ. Νικ. Δένδιας ζήτησε να υπάρξει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή