«Ποτάμι»: Συμφωνία με εταίρους ή εκλογές

«Ποτάμι»: Συμφωνία με εταίρους ή εκλογές

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση των εκλογών έδειξε ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην κυβέρνηση, καλώντας την να αφήσει τις υπεκφυγές και τα δημοψηφίσματα και να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή. Εχει πρόγραμμα; Ας προχωρήσει. Αν δεν έχει πρόγραμμα, αν νιώθει αδύναμη, αν τρέμουν τα πόδια της απέναντι στα προβλήματα του τόπου, ας πάει σε εκλογές. Εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Αλλά αν η κυβέρνηση νιώθει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όσα χρειάζεται η χώρα, ας το κάνει», είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» από την Πάτρα όπου βρίσκεται σε περιοδεία. Σε συνέντευξη, μάλιστα, που παραχώρησε (ρ/σ Γάμμα), περιέγραψε ως αφελείς και επικίνδυνους όσους υπουργούς προκρίνουν την ιδέα του δημοψηφίσματος. «Ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα; Θα βάλουμε σε δημοψήφισμα τις απαιτήσεις μας από την Ευρώπη; Μα αυτό μπορεί να γίνει η ταφόπλακα των διεκδικήσεων της Ελλάδας από την Ε.Ε. Διότι μετά θα μπορούν να πουν οι Βούλγαροι ή οι Φινλανδοί και οι Γερμανοί “κι εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα γι’ αυτά που ζητάει η Ελλάδα”. Είναι άφρονες και επιπόλαιοι αυτοί που προτείνουν λύσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας».

Με το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι όποια συμφωνία κι αν φέρει πλέον η κυβέρνηση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να επιτύχει αν δεν ομφαλοσκοπούσε επί 100 ημέρες, και για ακόμη μία φορά κάλεσε τους αρμοδίους να συμφωνήσουν με τους εταίρους σε ένα κείμενο και να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα συνθλίβεται σε αυτήν την αναίτια αναμονή. «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την ταλαιπωρία, η οικονομία δεν αντέχει άλλο και χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα, τόσο για να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες όσο και για να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και καταλόγισε στο οικονομικό επιτελείο ότι δεν βλέπει «τίποτα το πρωτότυπο σε αυτό που διεκδικεί». Ως παράδειγμα έφερε τις υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της Cosco και των περιφερειακών αεροδρομίων, διερωτώμενος γιατί χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση την αυτονόητη ανάγκη των ξένων επενδύσεων.

Σκληρή κριτική, τέλος, άσκησε και για τον εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να στελεχώνει τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς. «Εφτασαν στο σημείο να προωθούν στον ΕΦΕΤ μία κυρία η οποία πιστεύει ότι οι ψεκασμοί έχουν μειωθεί λόγω της νέας κυβέρνησης», είπε ο κ. Θεοδωράκης και παρομοίασε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με «τις χειρότερες ημέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή