Κριτική στην κυβέρνηση από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην κυβέρνηση από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με άρθρο του στο rproject.gr το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλος, ο οποίος κάνει αναφορά σε συνεχείς υποχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, προτείνει προσφυγή στις κάλπες και ζητά κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία από εδώ και πέρα να ληφθούν από τα κομματικά όργανα.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι «σήμερα οι "κόκκινες γραμμές" ξεθωριάζουν: Στις ιδιωτικοποιήσεις –απέναντι στην εμβληματική σημαία του νεοφιλελευθερισμού– μιλάμε πλέον για τα έσοδα, για το πώς και πόσες δημόσιες επιχειρήσεις θα εκποιηθούν και όχι για το αν θα εκποιηθούν. Στο ζήτημα των φόρων θεωρούμε πλέον τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ ως "πεδία παραχωρήσεων" προς τους δανειστές και όχι ως ζητήματα βελτίωσης της ζωής των λαϊκών τάξεων, όπως προεκλογικά δεσμευτήκαμε. Στο Ασφαλιστικό εγγυόμαστε τις κατακτήσεις των «σήμερα συνταξιούχων» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιμεταρρύθμισης στις ασφαλιστικές προσδοκίες των μελλοντικών γενιών εργαζομένων. Στα εργασιακά, μετακινούμαστε από τη δέσμευση για αποκατάσταση της ισχύος των ΣΣΕ προς ένα νεφέλωμα των "βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών", όπως τις κατανοεί το ILO, με τον κίνδυνο να ανακαλύψουμε ότι συζητάμε για θεσμοθέτηση ενός νεοφιλελεύθερου κορπορατισμού (που ενσωματώνει ως κριτήρια στις ΣΣΕ τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία…)»

Στη συνέχεια τονίζει ότι θα πρέπει να οδεύσουμε σε εκλογές και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμες αποφάσεις που έρχονται δεν είναι δυνατόν να ληφθούν από ένα κλειστό επιτελείο ανθρώπων, ακόμα και των καλύτερων προθέσεων. Το κόμμα, από την ΚΕ ως τις ΟΜ, πρέπει να κληθεί να αποφασίσει. Το κόμμα πρέπει να αντισταθεί στον κόντρα άνεμο που σηκώνεται όλο και πιο απειλητικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή