ΚΚΕ: Εκβιαστικό δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Εκβιαστικό δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο με τον οποίο «θα πλασάρει στον λαό τη νέα συμφωνία» αναζητεί, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί κατά κόρον «το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα “των άδειων ταμείων”», στο πρότυπο της τακτικής που ακολουθούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προετοιμάζει τη νέα επίθεση εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και εγκαταλείπει τις όποιες υποσχέσεις είχε δώσει». Στον Περισσό εκτιμούν ότι η κατεύθυνση προς την οδό της λήψης νέων μέτρων έγινε σαφής και από το ανακοινωθέν του πρόσφατου Eurogroup, αλλά και από την κοινή, γραπτή δήλωση του κ. Αλ. Τσίπρα και του κ. ΖΚ. Γιουνκέρ. Στο ΚΚΕ δεν παρεκκλίνουν από τη γραμμή της απόλυτης ρήξης με την Ε.Ε. και εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Εκτιμούν ότι η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει βαρύτατα φορολογικά μέτρα, τα οποία, μάλιστα, θα πλήξουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Κάθε φορά που η κυβέρνηση εκτιμά «ότι υπάρχει “πρόοδος” στις διαπραγματεύσεις και ότι τα μηνύματα του Eurogroup είναι “θετικά”, αυτό σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώσει τον λογαριασμό», επισήμανε (ΑΝΤ1) ο κ. Ν. Σοφιανός, μέλος της Π.Γ.

Παράλληλα, το ΚΚΕ προετοιμάζει σειρά δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος. Μέσα στον επόμενο μήνα, ο κ. Δ. Κουτσούμπας θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη και του Αρη Βελουχιώτη. Συγκεκριμένα, το διήμερο 23 και 24 Μαΐου ο κ. Κουτσούμπας θα βρίσκεται σε χωριά της Φθιώτιδας και στην Καρδίτσα, ενώ την Παρασκευή 22 Μαΐου θα μιλήσει στο Χαλάνδρι με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Στις 20 Ιουνίου ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην Αρτα, για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Αρη Βελουχιώτη, σε εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στις 21 του μηνός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αρη Βελουχιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή