Ευ. Βενιζέλος υπέρ ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος υπέρ ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ μιας νέας γενιάς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ετάχθη ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στη διαδικασία του συνεδρίου και στην ανάγκη για ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Σε ομιλία του προς συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με μελανά σημεία. «Δεν έχουμε ούτε λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου, ούτε πλαίσιο για μετά τις 30 Ιουνίου», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας έζησε τη δική του εκδοχή των Καννών, καθώς οι εταίροι έχουν αντιστρέψει τη ρητορική περί δημοψηφίσματος, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να το πραγματοποιήσει πριν από τη συμφωνία και με ερώτημα που θα αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι θεωρεί βέβαιο πως θα δικαιωθεί, καθώς «θα καταστεί σαφές πως δεν υπήρχε άλλη πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσχωρήσει στην πολιτική μας, αφού κέρδισε τις εκλογές μέσα από μια αλυσίδα ωμών ψεμάτων». Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προκλητικό λαϊκισμό, ωστόσο επισήμανε πως ιστορικές ευθύνες για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης έχει και το ΠΑΣΟΚ. «Φταίμε κι εμείς», είπε, «γιατί η αλήθεια είναι ότι και στη δεκαετία του ’80 και στη δεκαετία του ’90 και στη δεκαετία του 2000, καλλιεργήσαμε νοοτροπίες, αντιλήψεις, συμπεριφορές, προσδοκίες. Δημιουργήσαμε μια αίσθηση κεκτημένων δικαιωμάτων, δημιουργήσαμε τη βεβαιότητα ότι τίποτε δεν αμφισβητείται, ότι όλα θα πηγαίνουν μόνο προς το καλύτερο».

Ως προς την ίδια τη διαδικασία προετοιμασίας του Συνεδρίου, οι οικονομικές δυσκολίες ασκούν ιδιαίτερη πίεση στην επιτροπή που έχει αναλάβει την προετοιμασία του. Αναζητούνται πόροι και στο πλαίσιο αυτό, προχθές το μεσημέρι, στο Συντονιστικό της Κ.Ο. συμφωνήθηκε κάθε βουλευτής να δώσει 500 ευρώ (σύνολο 6.500 ευρώ από τους 13 της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να πληρωθούν υποχρεώσεις που προκύπτουν και κατά την προσυνεδριακή περίοδο. Πιέσεις ασκούνται και από το εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη, καθώς ο κ. Ν. Σαλαγιάννης τάσσεται υπέρ της πληρωμής των μισθών που οφείλονται στους εργαζομένους και έπειτα να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεδρίου. Ο κ. Βενιζέλος, βεβαίως, δεν επιθυμεί, σε καμιά περίπτωση, ακόμη μία αναβολή του συνεδρίου, αν και στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη, για μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή