Σακελλαρίδης εναντίον ΝΔ για τα σενάρια φοροεπιδρομής

Σακελλαρίδης εναντίον ΝΔ για τα σενάρια φοροεπιδρομής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίπτει τα σενάρια φοροεπιδρομής από την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση. Οπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στο πρωτοφανές κρεσέντο, όπως λέει, στο οποίο έχει επιδοθεί η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα αυτό, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Παράλληλα, κάνει αναφορά στα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία καθιέρωσε τον ΕΝΦΙΑ, μονιμοποίησε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σάρωσε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ την ίδια στιγμή έκανε τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και σφύριζε αδιάφορα για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αντιθέτως, προσθέτει, η νέα κυβέρνηση ψήφισε τον Μάρτιο το νόμο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο οποίος έδωσε πραγματική ανάσα σε νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά παρατίθενται και στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία μέχρι τις 11 Μαΐου, μέσα σε 24 μέρες δηλαδή, έκαναν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση προς τις εφορίες περίπου 380.000 οφειλέτες, ενώ το συνολικό ποσό των ρυθμιζόμενων οφειλών ανέρχεται στα 2,8 δις.

Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι μέχρι τις 12 Μαΐου έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους περίπου 144.000 ασφαλισμένοι, με συνολικό ποσό ρυθμιζόμενων οφειλών περίπου 3,4 δις.

«Αξίζει κανείς να συγκρίνει τα ποσά που έχουν μπει στη ρύθμιση και την συμμετοχή των φορολογούμενων και ασφαλισμένων με βάση το νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με το νόμο που είχε φέρει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» λέει και προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη ότι όχι μόνο έχει τη βούληση να απαλλάξει του πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον βρόγχο του ιδιωτικού χρέους που τους πέρασαν στο λαιμό οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά το κάνει και πράξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει λέγοντας ότι «τα σενάρια φοροεπιδρομής, ας τα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για να θυμάται τα έργα και τις ημέρες της. Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σκοπό να επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια που πλήρωσαν το μάρμαρο των Μνημονίων, αλλά προτίθεται να μειώσει τη φορολογική τους επιβάρυνση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή