Π. Λαφαζάνης κατά εταίρων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δανειστές υπέδειξε ως υπαιτίους της καθυστέρησης επίτευξης συμφωνίας ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, στο συνέδριο του Economist.

«Οι ευρωενωσιακές αδιαλλαξίες είναι που προκαλούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις και όχι οι δήθεν αναχρονιστικές εμμονές της χώρας μας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, σε «ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης». Επέμεινε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της Ε.Ε., καθώς, όπως τόνισε, «αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη». Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να ακολουθήσει ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη πολιτική διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, πρώτα απ’ όλα στην ενέργεια, ενώ «αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ένταξη και σε νέους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και αναπτυξιακές τράπεζες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή