ΥΠΕΞ: Γελοία η προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα γεγονότα του Κουμάνοβο

ΥΠΕΞ: Γελοία η προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα γεγονότα του Κουμάνοβο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργή έχουν προκαλέσει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπαινιγμοί που μεταδόθηκαν από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υπονόησε ανάμειξη της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Κουμάνοβο.

«Προκαλεί αποτροπιασμό και οργή η γελοία και ανενδοίαστη προπαγανδιστική προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα του Κουμάνοβο», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα και πρόσθεταν ότι «η εξοργιστική αυτή προσπάθεια είναι ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ στην γειτονική χώρα.».

Η κ. Ολμπράιτ είχε χαρακτηρίσει «τρελή» τη συζήτηση για την ονομασία. Το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται «τις απαράδεκτες προσωπικές της εκτιμήσεις της κυρίας Ολμπράιτ ως προς το ζήτημα της ονομασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή