Ν.Δ.: Σε τρίτο μνημόνιο οδεύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ.: Σε τρίτο μνημόνιο οδεύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κείμενα των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αξιοποιήσει, πλέον, η Ν.Δ. προκειμένου να αναδείξει την ασυνέπεια προεκλογικών και μετεκλογικών λόγων και πράξεων της κυβέρνησης. Η Συγγρού θεωρεί ότι η Ελλάδα εξαναγκάζεται, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, σε μία επώδυνη συμφωνία και σε ένα τρίτο μνημόνιο, πάνω στο οποίο επιδιώκεται να οικοδομηθεί και η κατ’ αρχήν άρνηση της ηγετικής ομάδας να στηρίξει τη συμφωνία.

Στον απόηχο της τελευταίας παρέμβασης του κ. Αντ. Σαμαρά που κάλεσε τον κ. Αλ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τη Ν.Δ. και, κυρίως, από τον ελληνικό λαό για την ανακοπή της κυβερνητικής πορείας τον Ιανουάριο πέρυσι, χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κ. Καραγκούνης επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ως «επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο και ότι πηγαίνει σε τρίτο μνημόνιο». Η Ν.Δ. θα επιμείνει στην προσπάθεια αποδόμησης του κ. Τσίπρα, με στόχο να διαρραγεί η… ασυλία από τις πολιτικές ευθύνες που απολαμβάνει ο πρωθυπουργός. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα κινηθεί και στο ζήτημα της συμφωνίας, εφόσον βέβαια αυτή επιτευχθεί και έρθει στο Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια, η ηγετική ομάδα θα επιδιώξει να αποδώσει στις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης Τσίπρα τα όποια βαριά μέτρα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία και θα εξαρτήσει την τελική της στάση από τις πολιτικές παραδοχές του πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση της νέας συμφωνίας.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι τα ταμεία του κράτους βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και αναμένεται, εφόσον δεν υπάρξει άμεση απεμπλοκή, σύντομα να αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις ρευστού. Οπως αυτές που διαπιστώθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Η Συγγρού κοινοποίησε έγγραφο του αναπλ. υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται μερικώς ποσό ύψους 4.975.000 ευρώ, που αφορούσε την πληρωμή για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία. «Κατόπιν εορτής, ο κ. Μάρδας μιλά για γραφειοκρατία και σπεύδει, την τελευταία ώρα, να βρει τα χρήματα προκειμένου να καλύψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωναν γαλάζιες πηγές, μην κρύβοντας την ανησυχία τους για τον κίνδυνο να υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλους οργανισμούς το προσεχές διάστημα.

Καθημερινότητα

Παράλληλα με την οικονομία, που κυριαρχεί εκ των πραγμάτων στην επικαιρότητα, η Ν.Δ. ρίχνει το βάρος και στα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας όπως η Παιδεία –αντικείμενο της σημερινής προσυνδιάσκεψης της Ν.Δ. στην Τρίπολη– τη δημόσια τάξη και το μεταναστευτικό. Χθες, η Συγγρού κατακεραύνωσε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, με την ίδια περίπου κριτική που είχε ασκηθεί και στον νόμο που είχε εισηγηθεί προ ετών ο κ. Γ. Ραγκούσης. Η δήλωση του κ. Καραγκούνη είναι ενδεικτική: «Τα όσα μεθοδεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα της ιθαγένειας αποτελούν ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες να εγγράψουν το παιδί τους στην πρώτη δημοτικού και αυτόματα να πάρουν άδεια παραμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα και την κοινωνική συνοχή, όταν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή