Συνάντηση Παυλόπουλου – Λιάνη για τις εκδηλώσεις των Πρεσπών

Συνάντηση Παυλόπουλου – Λιάνη για τις εκδηλώσεις των Πρεσπών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Γιώργο Λιάνη για να ενημερωθεί για τις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών.

Στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθεί και ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος για την επετειακή συναυλία του με τον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο στο Καλλιμάρμαρο που εντάσσεται στις εκδηλώσεις των φετινών Πρεσπών. Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέστη λόγω μιας αδιαθεσίας, όπως ενημέρωσε.

Η συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον κ. Λιάνη έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, όπως φανερώνεται και από τον διάλογο που είχαν κατά την άφιξη του κ. Λιάνη, μπροστά στις κάμερες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το φετινό καλοκαίρι θα έχει δύο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, το ένα είναι η συναυλία του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον Σταύρο Ξαρχάκο και το άλλο οι Πρέσπες. Αφού συνεχάρη τον κ. Λιάνη για αυτή την προσπάθεια, επισήμανε ότι οι Πρέσπες είναι ένας θεσμός που πρέπει να στηριχθεί καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν μια εθνική, κυριολεκτικά, απώλεια.

Ο κ. Λιάνης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε: «Εσείς κύριε Πρόεδρε στηρίξατε αυτή την προσπάθεια πρώτος» συνεχίζοντας λέγοντας ότι τώρα από το ανώτατο αξίωμα της χώρας η συνέχιση της στήριξης των Πρεσπών είναι «μεγάλη τιμή για εμάς γιατί από εκεί αρχίζει η Ελλάδα και δεν τελειώνει εκεί βέβαια».

Ο κ. Λιάνης χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος για τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή