ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα»

nd-na-dothei-amesa-sti-dimosiotita-i-epistoli-tsipra-2083607

Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές με την οποία προειδοποιούσε πως εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τη δόση των 740 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

«Η κυβέρνηση διαρκώς παλινωδεί και αντιφάσκει. Αρχικά δεν ήθελε τη δόση, γιατί δεν τη χρειαζόταν, όπως έλεγε. Στη συνέχεια ήθελε τη δόση χωρίς Μνημόνιο. Ακολούθως αποδέχθηκε το Μνημόνιο χωρίς λεφτά. Και, μάλιστα, την Πέμπτη 7 Μαΐου, όπως αναφέρεται σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης διαβεβαίωνε δημόσια ότι η Ελλάδα θα πληρώσει σίγουρα τη δόση του ΔΝΤ, την Τρίτη στις 12 του μήνα. Την επόμενη μέρα όμως, Παρασκευή 8 Μαΐου, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με επιστολή του προειδοποιούσε τους επικεφαλής των δανειστών ότι η Ελλάδα δε θα πληρώσει τη δόση στο Ταμείο, εάν δεν βρεθεί τρόπος παροχής ρευστότητας άμεσα. Και, τελικά, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση της κανονικά, μια μέρα νωρίτερα από την ημερομηνία καταβολής», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και κάνει λόγο για ρεσιτάλ αναξιοπιστίας.

«Το ρεσιτάλ αυτό της αναξιοπιστίας μέσα σε πέντε μέρες "του πληρώνω", "δεν πληρώνω" και τελικά "πληρώνω", ακυρώνει τη διαπραγματευτική μας θέση, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου με την οποία λειτουργεί ο κ. Τσίπρας. Ζητούμε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα αυτή η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές, καθώς και οι απαντήσεις που πιθανώς έλαβε η κυβέρνηση», καταλήγει.